bar 1bar 1bar 104 sudvezi xercenqi

Mammoqrafiyada nə qədər şüa alınır?

Mammoqrafiyada alınan şüanın miqdarı çox azdır, bir ağciyər tomoqrafiyası zamanı alınan şüa miqdarından daha azdır. Ona görə də müəyyən yaşdan sonra hər il çəkilməsi rahatliqla məsləhət görülür.  Müəyyən yaşdan sonra çəkilməsinin iki səbəbi var. Süd vəzisi xərçəngi daha çox 40 yaşının üstündə rastlanır. Ona görə də profilaktika məqsədilə çəkilən mammoqrafiyalarda 40 yaş limiti qoyulmuşdur. Ikinci səbəb isə gənc qadınların süd vəzisindəki toxuma sıxlığının yüksək olması ilə əlaqədar müayinənin həssasiyyətinin az olmasıdır. Ancaq lazımi hallarda hər yaşdakı qadına mammoqrafiya müayinəsi aparıla bilər, səhhət baxımından hər hansı problemə yol açmaz.

Heç bir şikayətim olmamasına baxmayaraq niyə müayinə olmalıyam?

Süd vəzisi xərçənginin diaqnozu erkən qoyulduğu zaman müalicə sonunda həm xəstənin həyatı qurtulur, həm də süd vəzisi yerində qalır. Bunun üçün tək şərt xəstəliyin inkişaf etmədən tapılmasıdır. Əl ilə müayinədə  qadın öz döşündəki 2 sm-lik kiçik kütlələri hiss etmelidir. Lakin təcrübəli bir həkim, şişi 1-1,5 sm ikən, mammoqrafiya isə hətta 0,5 sm ikən görə bilər. Ona görə 35 yaşınızda şıkayətiniz olmasa belə, mütləq həkimə getməlisiniz. Sonra isə vəziyyətinizə uyğun olaraq illik müayinələrə gəlməlisiniz.

Döş protezi təhlükəlidirmi?

Estetik məqsədlə istifadə edilən silikondan düzeldilmiş və ya silikonla örtülü döş protezləri ilə süd vəzisi xərçəngi arasında bir risk əlaqəsi olması uzun müddətdir ki, tədqiqat mövzusu olmuşdur. Bugün belə bir əlaqənin varlığı isbat edilməmişdir.

Bu mövzudakı ikinci müzakirə mövzusu isə döşə yerləşdirilən protezin daha sonrakı müayinə və radioloji müayinələrdə bir az problem çıxarda biləcəyidir. Keçmiş illərdə pektoral əzələnin (döş divarı əzələsi) önünə qoyulan protezlərdə belə bir risk vardı. Ancaq artıq protezlərin döş içinə deyil, qabırğalarla pektoral əzələ arasına qoyulması bu riski də aradan qaldırmışdır. Döşə estetik məqsədlə qoyulan protezlərin süd vəzisi xərçənginə asanlaşdırıcı və ya diaqnoz qoyulmasını gecikdirən bir təsiri yoxdur.

Kontraseptiv dərmanlar süd vəzisi xərçənginə səbəb olurmu?

Tədqiqatlar, kontraseptiv dərman istifadə edən qadınlarda, həyatında heç bir zaman istifadə etməyənlərlə müqayisə edildiyi zaman süd vəzisi xərçəngi riskinin bir az yüksəldiyini göstərmişdir; ancaq bu risk dərmanın kəsilməsindən sonra dərhal azalır. Son 10 il ərzində kontraseptiv dərman qəbul etməyən bir qadının riski normal səviyyəyə düşür. Kontraseptiv dərman istifadə etmək istəyən qadınların süd vəzisi xərçəngi baxımından digər riskləri də nəzərə alınmalı və dərmana başlamazdan əvvəl bu riskləri həkiminiz ilə birlikdə gözdən keçirməlidir.

Deodorantlar süd vəzisi xərçənginə səbəb olurmu?

Bu mövzuda zaman zaman mediada yazılar çıxmışdır.  Internet dünyasında dolaşan bir e-mail ilə qoltuq altına vurulan deodorantların limfa dövranını pozaraq toksinlərin döşdə toplanmasına səbəb olması və süd vəzisi xərçənginə yol açması haqqında şayələr yayıldı. Bu xəbərə dəstək verən təcrübələr və ya statistika məlumatları yoxdur. Yəni iddianın elmi bir mənbəyi yoxdur. Kiçik bir tədqiqatda bəzi deodorantların içindəki maddələrin çox zəif bir esterogen təsir göstərdiyi və bir qrup süd vəzisi xərçənginə inkişaf etdirici təsiri olduğu bildirilmişdir. Yenə də bu tədqiqatda süd vəzisi xərçənginə bu maddələrin səbəb olduğu tam olaraq göstərilə bilməmişdir. Bu bir ilk tədqiqatdır və üzərində daha çox iş tələb edir. Bunun əksinə, böyük qruplarda həyata keçirilən tədqiqatlarda süd vəzisi xərçəngi ilə deodorant istifadəsi və ya qoltuq altındakı tüklərin gigiyenası arasında hər hansı əlaqə tapılmamışdır.

Süd vəzisi xərçəngi irsidirmi?

Bir çox qadının ailə anamnezində qan bağı olan bir qohumunda süd vəzisi xərçəngi olmuş ola bilər. Bunların çoxu sadəcə təsadüfidir, qadınların isə ana və ya ata tərəfindən eyni qan bağı qolundan birdən çox süd vəzisi xərçəngi olan yaxını ola bilər. Bu vəziyyətdə ailənin qadınlarının uzun zaman boyunca xərçəngə səbəb olan xəstə geni daşıması ehtimalı mümkündür. Ailəvi süd vəzisi xərçəngi, bütün süd vəzisi xərçəngləri arasında ancaq 5 % təşkil edir. Bu xəstə geni daşıyan ailələrdəki bütün qadınların qan analizləri ilə mövcud risklərinin qiymətləndirilməsi qoruyucu həkimlik baxımından önəmlidir.

Qısaca süd vəzisi xərçənglərinin kiçik bir hissəsi ailəvidir və əlbəttə irsi yol ilə nəsildən nəslə keçir. Bu genetik keçidə yol açan genlərin tapılması nəticəsində məlum olmuşdur ki, bütün süd vəzisi xərçəngləri arasında yalnızca 5%-i ailədən keçir.

Süd vəzisi alındı, nə vaxt estetik əməliyyat ola bilərəm?

Bəzi xüsusi vəziyyətlər istisna olmaqla, süd vəzisi əməliyyatlarının çoxunda süd vəzisini almaqa ehtiyac qalmır. Döşün alınması ilə döş rekonstruksiyası arasında keçən müddət normal şəraitdə ən az 1 il olmalıdır. Bu bir illik müddət əməliyyat sonrası lazım olan müalicələr, məsələn radioterapiya, xemoterapiya müddəti, sonra isə toxumaların sağalması üçün lazım olan müddət və sahədə xəstəliyin yenidən lokal baş qaldırmadığından əmin olunması məqsədini daşıyır. Bəzi xüsusi hallarda xəstəliyin çox erkən dövrdə olması və ya qoruyucu səbəblərlə hər iki tərəfi daha xərçəng inkişaf etmədən mastektomi (döşün alınması) tətbiqi zamanı eyni seansda rekonstruksiya aparılır; gözləməyə ehyitac olmur.

Qoltuq altındakı limfa vəziləri sadəcə xərçəng ilə əlaqədar olaraq böyüyür?

Qoltuq altındakı vəzilər sadəcə xərçəng ilə əlaqədar olaraq böyüməz, hər cür infeksiya (virus-bakteriya-göbələk), yaralanma, şeytan dırnağı, manikur, döş infeksiyası, döş abssesi və s. kimi bir çox hallarda böyüyə bilər. Xərçəngdən başqa hallar klinik olaraq vacib deyil.

 

 

Comments  

 
-1 #54 Dr Hamdi Koçer 2016-08-27 23:43
Evet yptırın lütfen ve tetkiki isteyen hekime götürün.

Quoting Sakine:
Merhaba,Hamdi bey.Beni siz de muayene etmişsiniz Bakude.4 sene önce meme kanserinden ameliyat yaptırmışım.2-ci marhele,grade3.Muayenelerim devam ediyor, doktörüm KT muayenesini tavsiye etmiş son kes.Ama hale yaptırmadım.Çünkü fazla radyasyon almaktan korkuyorum.Radyasyonla zenginim ya)))Mutlakamı yaptırmalıyım? Önceden teşekkürler.
Quote
 
 
+1 #53 Sakine 2016-08-26 18:15
Merhaba,Hamdi bey.Beni siz de muayene etmişsiniz Bakude.4 sene önce meme kanserinden ameliyat yaptırmışım.2-ci marhele,grade3.Muayenelerim devam ediyor, doktörüm KT muayenesini tavsiye etmiş son kes.Ama hale yaptırmadım.Çünkü fazla radyasyon almaktan korkuyorum.Radyasyonla zenginim ya)))Mutlakamı yaptırmalıyım? Önceden teşekkürler.
Quote
 
 
0 #52 Dr Hamdi Koçer 2016-05-25 15:32
İstanbula gelin burada muayene edelim bakalım zahmet olmazsa. Mamografi uzi hatta gerekirse iğne biyopsisi ve patoloji analizi gibi tetkiklerinizi yapıp burada size her şeyi daqiq söyleyelim. Lüzumsuz ve sehf ameliyat olmayın. Sizin gibi yüzlerce hastayı ameliyattan kurtardım.

Asistanım Merve hanımla elaqa saklayabilirsin iz. Telefon veya WhatsApp ile: 0090 541 411 9000

Geçmiş olsun


Quoting Elnara:
Salam hekim, anama bugun uzide sag sud vezisinde gileden 7 sm mesafede 35X26 mom olculerinde toreme askarlanib. Daxili vaskulyarizasiy a musahide olunmur. Bu ne demekdir. Hekim deyir Tecili kesib goturmeli ve ekilmelidi. Sizce Bele olmalidi ve bu tehlukelidi?
Quote
 
 
0 #51 Elnara 2016-05-25 15:15
Salam hekim, anama bugun uzide sag sud vezisinde gileden 7 sm mesafede 35X26 mom olculerinde toreme askarlanib. Daxili vaskulyarizasiy a musahide olunmur. Bu ne demekdir. Hekim deyir Tecili kesib goturmeli ve ekilmelidi. Sizce Bele olmalidi ve bu tehlukelidi?
Quote
 
 
0 #50 Dr Hamdi Koçer 2016-04-06 08:32
tuk dibi iltihabı için cildiye hekimine başvurun.

Süd vezi xerçengi ile alakalı bize gelebilirsiniz. Yıllık kontrol ve tetkiklerinizi yaparız. Süd vezine karşı önlem alırsınız.

Geçmiş olsun.Quoting Aynur:
Salam hekim menim qoltuq altimda agrilar olur ozde yaralarda olir sora kecir yene olur ve bezi yerlerde tukum derimin altinda cixir men tuk dibinin iltihablanmasin dan şüpelenirem .bunun müalicesi var? Xahiş edirem cvb verin çox qorxuram:((
Quote
 
 
0 #49 Aynur 2016-04-06 01:07
Salam hekim menim qoltuq altimda agrilar olur ozde yaralarda olir sora kecir yene olur ve bezi yerlerde tukum derimin altinda cixir men tuk dibinin iltihablanmasin dan şüpelenirem .bunun müalicesi var? Xahiş edirem cvb verin çox qorxuram:((
Quote
 
 
0 #48 Dr Hamdi Koçer 2016-01-11 10:09
Olabilir hekime götür ananı.
Geçmiş olsun


Quoting nergiz:
Salam hekim.menim anamin sag dosunun qraginda berklik vardi.agri falan hecne olmur.bir muddet sonra yavas yavas cekildi.qorxulu birwey ola bilermi?
Quote
 
 
0 #47 nergiz 2016-01-11 01:40
Salam hekim.menim anamin sag dosunun qraginda berklik vardi.agri falan hecne olmur.bir muddet sonra yavas yavas cekildi.qorxulu birwey ola bilermi?
Quote
 
 
0 #46 Dr Hamdi Koçer 2016-01-07 23:01
Süd vezinde böyle bir ameliyat yöntemi yok.


Quoting ayan:
Selam doktor. Menim sualim olucaq. Cox rica edirem cavaplandirasin iz. Menim her iki dosumde kistalar var. Ve sagda fibroadenoma var. Men bilmek isterdimki, her iki dosumde de butun vezleri cixardib icinde tekce piyi saxllamaq ve gileni de saxlamaq olur? Burdaki onkoloqdan sordum yapmiyolar. Palstik cerahiiye istemirem. Sadece icini cixartib piyle meme basini saxlamaq olurmu?
Quote
 
 
-1 #45 ayan 2016-01-04 01:15
Selam doktor. Menim sualim olucaq. Cox rica edirem cavaplandirasin iz. Menim her iki dosumde kistalar var. Ve sagda fibroadenoma var. Men bilmek isterdimki, her iki dosumde de butun vezleri cixardib icinde tekce piyi saxllamaq ve gileni de saxlamaq olur? Burdaki onkoloqdan sordum yapmiyolar. Palstik cerahiiye istemirem. Sadece icini cixartib piyle meme basini saxlamaq olurmu?
Quote
 
 
0 #44 Dr Hamdi Koçer 2015-11-02 16:13
Serriye

Bu suallerini ananı mualice eden hekimlere sormalısın. Allah şifa ve uzun ömür versin.

Geçmişolsun

Quoting seriyye:
Salam hekim.menim anam may ayinda oyrendi ki sud xercengidir metastasda edib ayagina.iranda muaice etdirir.14gun sua verdiler ayagina agsamasi getdi.limfadaki iki sisin biri 19*13 ve 13*11mmdir hazirda.ag ciyeri,od kisesi temizdir.qaraciyerinde coxbalaca kristallasmis granaluma var 9 mm 7 segmentde.kimyaterapiya edirdiler.indi axrinci defe bu neticeleri elde etdikden sonra derman yaziblar.sizin veziyyetin ne yerde oldugunu yazmaginizi hais edirem.anam nece il yasar sizce elbbet ki allahin izniyle?coh hais edirem etrafli cavab yazasiniz
Quote
 
 
0 #43 seriyye 2015-10-30 20:07
Salam hekim.menim anam may ayinda oyrendi ki sud xercengidir metastasda edib ayagina.iranda muaice etdirir.14gun sua verdiler ayagina agsamasi getdi.limfadaki iki sisin biri 19*13 ve 13*11mmdir hazirda.ag ciyeri,od kisesi temizdir.qaraciyerinde coxbalaca kristallasmis granaluma var 9 mm 7 segmentde.kimyaterapiya edirdiler.indi axrinci defe bu neticeleri elde etdikden sonra derman yaziblar.sizin veziyyetin ne yerde oldugunu yazmaginizi hais edirem.anam nece il yasar sizce elbbet ki allahin izniyle?coh hais edirem etrafli cavab yazasiniz
Quote
 
 
+1 #42 Wafa 2014-11-30 13:20
Cox sagolun cavabiniz ucun.Mene umud verdiniz.Istanbula gelmeli olsam sizinle elaqe saxlayaram.
Quote
 
 
-1 #41 Dr Hamdi Koçer 2014-11-29 13:05
Vefa hanım

İstanbula gelirseniz muayene eder na göre size daqiq cevap verebiliriz. Ancak şunu söyleyeyim: İlave süd vezi için ameliyata ehtiyaç yoktur. Geçmiş olsun

Quoting Wafa:
Salam.Men 2010-cu ilde Milli onkologiya merkezinde emeliyyat olmuwam.Sag sud vezinde fibroz kistozu ve sag qoltuq alti nahiyyede elave sud vezisinden.Emeliyyatdan sonra tez-tez muayineden kecmiwem .Indi sol qoltuq alti nahiyyede boyumuw elave sud vezisi ,sol sud vezisinde elave pay ve mikrokistalar awkar olunub.Bu qorxuludurmu?? Ve men yeniden emeliyyat olmaliyam?
Quote
 
 
+1 #40 Wafa 2014-11-28 21:19
Salam.Men 2010-cu ilde Milli onkologiya merkezinde emeliyyat olmuwam.Sag sud vezinde fibroz kistozu ve sag qoltuq alti nahiyyede elave sud vezisinden.Emeliyyatdan sonra tez-tez muayineden kecmiwem .Indi sol qoltuq alti nahiyyede boyumuw elave sud vezisi ,sol sud vezisinde elave pay ve mikrokistalar awkar olunub.Bu qorxuludurmu?? Ve men yeniden emeliyyat olmaliyam?
Quote
 
 
+1 #39 Dr Hamdi Koçer 2014-09-17 09:21
Medikal plaza hastanesinde Dr ilaha Atakishiyeva hanımın qabulünde olun uzi ile baksın.

Geçmiş olsun.


Quoting faida:
Selam 28 yasindayim.1 oglum var 6 yasinda.daha oncelerde agri vardi sinemde muayinnr etdirdim gecen sene bir sey yox dediler.problemler yuzunden cok sinirleniyordum .doktor sinirlenmememe soyledi.bir kac gun once koltugumun altinda kucuk kirmizi bir sis buldum.hem kasinma veriyor siddetli diyil ama agrilarda var.midem karisiyor. Sineme daha yakin mesafede yerlesdiyi icin cox korkuyorum.bilmek istiyorum ne derecede tehlikeli.durumum
Quote
 
 
0 #38 faida 2014-09-17 07:36
Selam 28 yasindayim.1 oglum var 6 yasinda.daha oncelerde agri vardi sinemde muayinnr etdirdim gecen sene bir sey yox dediler.problemler yuzunden cok sinirleniyordum .doktor sinirlenmememe soyledi.bir kac gun once koltugumun altinda kucuk kirmizi bir sis buldum.hem kasinma veriyor siddetli diyil ama agrilarda var.midem karisiyor. Sineme daha yakin mesafede yerlesdiyi icin cox korkuyorum.bilmek istiyorum ne derecede tehlikeli.durumum
Quote
 
 
0 #37 Dr Hamdi Koçer 2014-06-19 15:11
Sabine artık Baküye gelmiyorum, benim Baküye gelmem zor görünüyor, hastalarım buraya geliyor.
geçmiş olsun.

Quoting Sebine:
Salam menim her iki sud vezimde sis var biri demek olar ki tamamiledir. SoldA saat 5.00-da 18,5*8,3mm olcude fibro-kistoz alan ve butun kvadrantlarda max 13mm olmaqla bir nece eded anexogenoi kistalar, sagda saat 11.00da 8*3,5mm olcude fibro-kistoz alan, 4eded max 16*5,3mm olmaqla 4-5 eded anexogenli kistalar izlenir. men emeliyyat olmaliyam ya tedaviyle kece biler?? Siz bakiya ne vaxt gelirsiz ve hansi xestexana ve ya klinikaya gelirsiz?
Quote
 
 
0 #36 Sebine 2014-06-18 21:21
Salam menim her iki sud vezimde sis var biri demek olar ki tamamiledir. SoldA saat 5.00-da 18,5*8,3mm olcude fibro-kistoz alan ve butun kvadrantlarda max 13mm olmaqla bir nece eded anexogenoi kistalar, sagda saat 11.00da 8*3,5mm olcude fibro-kistoz alan, 4eded max 16*5,3mm olmaqla 4-5 eded anexogenli kistalar izlenir. men emeliyyat olmaliyam ya tedaviyle kece biler?? Siz bakiya ne vaxt gelirsiz ve hansi xestexana ve ya klinikaya gelirsiz?
Quote
 
 
+1 #35 Dr Hamdi Koçer 2014-04-19 17:35
40 yaşın üstündeki her kadına (hasta olması gerekmez) mutlaka her yıl mamografi yapmak gerekir; hem de her iki süd vezine.

Süd vezi xerçengi olan hastanın her iki memesine multifokal veya bilateral olabilir diye yapmak gerekir.

Bunun dışında şüpheli olgularda istenebilir.

Quoting afa:
salam.men ultrason doktoruyum,soru m shu ki,hangi hallarda hatalari mutlaka Mammaqrafiye gondermem lazim,
Quote
 
 
0 #34 afa 2014-04-18 19:30
salam.men ultrason doktoruyum,soru m shu ki,hangi hallarda hatalari mutlaka Mammaqrafiye gondermem lazim,
Quote
 
 
0 #33 Dr Hamdi Koçer 2014-02-27 22:42
Burda yazdığınız uzi raporuna göre ameliyata ehtiyaç yoktur. Ben Baküye gelince bakayım. Dr İlahe hanımla elaqa saklayın 077 320 6000 numaradan zahmet olmazsa.

Quoting ilahe:
Salam hekim menim anamin 2hefte once dosunde ve koltukaltinda agrilar oldu biz de USMden kecirdik qeydolundu ki sol sud vezisinde diametri 6,0-41,0mm(dispers strukturlu)avas kulyar anexogen toremeler -kista?qeyd olunur.anamin 44yasi var doktorda acilen emeliyyet tovsiye edir.siz ne tovsiye edirsiniz?xahis edirem cavab yazin
Quote
 
 
0 #32 ilahe 2014-02-27 17:57
Salam hekim menim anamin 2hefte once dosunde ve koltukaltinda agrilar oldu biz de USMden kecirdik qeydolundu ki sol sud vezisinde diametri 6,0-41,0mm(dispers strukturlu)avas kulyar anexogen toremeler -kista?qeyd olunur.anamin 44yasi var doktorda acilen emeliyyet tovsiye edir.siz ne tovsiye edirsiniz?xahis edirem cavab yazin
Quote
 
 
0 #31 Dr Hamdi Koçer 2014-02-07 00:05
Erken diagnoz ile tamamen mualice şansı oluyor.
Diagnoz gecikince xerçeng vücuda yayılıyor. O zaman mualice çetinleşiyor. Hastayı daha uzun süre yaşatmaya ve konfor sağlamaya çalılıyoruz.

Siz getirin annenizi bakalım neler yapabiliriz ?
Geçmiş olsun.

Quoting Nergiz:
salam doktor menim xalamin sud vezninde xerceng var , butun bedenine yayilib onu mulaice etmek mumkundurmu ? getirek ora, cavab yazinda cox xais edirem
Quote
 
 
+1 #30 Nergiz 2014-02-05 01:30
salam doktor menim xalamin sud vezninde xerceng var , butun bedenine yayilib onu mulaice etmek mumkundurmu ? getirek ora, cavab yazinda cox xais edirem
Quote
 
 
+1 #29 Dr Hamdi Koçer 2013-12-11 23:09
Ameliyat olduğunuz hastanede onkoloji hekimine başvuracaksınız .

Quoting Zanure Ismayilova:
Salam hekim.Anemde ,,sud vezin infiltrativ axacaq karsinomasi, Grade ll ,,diaqnozu qoyulub dosunden emeliyat olunub.bundan sonra ne yapilmalidir
Quote
 
 
+1 #28 Zanure Ismayilova 2013-12-11 17:55
Salam hekim.Anemde ,,sud vezin infiltrativ axacaq karsinomasi, Grade ll ,,diaqnozu qoyulub dosunden emeliyat olunub.bundan sonra ne yapilmalidir
Quote
 
 
+2 #27 Dr Hamdi Koçer 2013-11-08 21:24
Evet olabilir.
Yıllık takiplerinizi ihmal etmeyin.

Quoting fazile:
[salam hekim menim sualima cavab verin] menim kistadan8ildi cerrahi emeliyyat olmusan.mualice edirem amma dos gilesi cox agriyir.damarlarda genislenme olur.Cox Qorxuram.bu geleckde xerceng ola bilermi .[menim sualima tezlikle cavab verin bu gun]
Quote
 
 
+1 #26 fazile 2013-11-07 21:03
[salam hekim menim sualima cavab verin] menim kistadan8ildi cerrahi emeliyyat olmusan.mualice edirem amma dos gilesi cox agriyir.damarlarda genislenme olur.Cox Qorxuram.bu geleckde xerceng ola bilermi .[menim sualima tezlikle cavab verin bu gun]
Quote
 
 
+3 #25 toma 2013-10-30 17:20
tesekkurler.. :/
Quote
 
 
+2 #24 Dr Hamdi Koçer 2013-10-30 12:47
Süd vezi tohuması içinde normalde olmaması gereken her türlü berklik töreme RİSKLİ ve KORKULU olabilir mutlaka hekime gitmek lazım.



Quoting toma:
salam doktor men bılmek ısteyerdım kı,sud vezımın daxılı merkezınde pınpon topu boyda kutle var,hardasa 4-5 ıldır beledır,ama hecbır agrı yoxdur.sızce bunun rıskı varmı?
Quote
 
 
+4 #23 toma 2013-10-29 22:11
salam doktor men bılmek ısteyerdım kı,sud vezımın daxılı merkezınde pınpon topu boyda kutle var,hardasa 4-5 ıldır beledır,ama hecbır agrı yoxdur.sızce bunun rıskı varmı?
Quote
 
 
+1 #22 Dr Hamdi Koçer 2013-04-01 09:39
Vusale hanım
geçmiş olsun

süd vezindeki şişin iyi huylu mu yoksa kötü huylu mu olduğunu anlamak lazım ve ona göre mualice yapmak gerekir. Bunu ayırd etmek için iğne biyopsisi yani tru cut biyopsi yapmak ve patolojik analize yollamak gerekli.

Patoloji analizi sonucu çok önemli. Ona göre doğru bir mualice planı yapmak gerek.

Quoting Vusale:
Salam doktor benim sag dosumde sidetli agrilar var sisde var bir yildir mualice
aldim yine agrilar sis var .
Quote
 
 
+1 #21 Vusale 2013-04-01 09:23
Salam doktor benim sag dosumde sidetli agrilar var sisde var bir yildir mualice
aldim yine agrilar sis var .
Quote
 
 
0 #20 Dr Hamdi Koçer 2013-03-29 09:07
Seva hanım,

Süd vezi aparıldıktan sonra, yerine yeniden süd vezi yapmanın türlü yöntemleri var. Hangi yöntem hastaya daha uygun- karar vermek için hekimin hastayı görmesi lazım. Hastayı görüp muayene ettikten sonra hasta ile hekim ameliyat yöntemine birlikte karar veriyor. Bunun için hekimin farklı yöntemleri başarı ile yapabiliyor olması gerekli.

Her iki memeye de müdahale getrekli oluyor genellikle: aynı olması için.

Lütfen 0090 212 260 4040 numaradan hastaneyi arayıp Dr Berfu hanımla alaqa kurun size bilgi verecektir. Benim Azerbaycandan gelen hastalarımın meme ameliyatını o yapar.

[quote name="Seva"]Men sol doshumden 2010- cu ilde emeliyyat olmusam. Indi se dos qoydurmaq isteyirem. Meslehetdi. Ve
Quote
 
 
+2 #19 Seva 2013-03-26 21:34
Men sol doshumden 2010- cu ilde emeliyyat olmusam. Indi se dos qoydurmaq isteyirem. Meslehetdi. Ve bu neceye basa gelir ve Bakida qoya bilerler? Turkiyeye gelsem nece eder. Bir de eger qoydurasi olsam eginki o bri dosume de selikon edecekler? Yeni ikisi de eyni olcude olmasi ucun? Bir de bu emeliyyat cetin bir emeliyyatdir? Ve nece gune sagalib ise cixa bilerem? Esitmsem ki derinin altina iyne ile qel yeridirler. Xahis edirem mene etrafli melumat verin. Bir de sizinle nece elaqe yaradib danismaq olar?
Quote
 
 
+1 #18 Dr Hamdi Koçer 2013-03-18 11:04
Artık Baküye gelemiyorum. Milli onkoloji izin vermiyor. Xerçeng hastalığı milli bir durum olduğundan benim çalışmama icaze yokmuş. Milli onkolojinin başındaki hekim Dr Cemil Aliyev olduğu ve Sn İlham Aliyev'in dayısı olduğundan bu sorunu aşamadık.

Çözüm olarak sizlerim buraya gelmesi gerekiyor. Veya Milli onkolojiye gideceksiniz.

Geçmiş olsun.


Quoting lale:
Salam Hamdi bey.bilmek isterdik sizi BaKuda gormek ne vaxt Nesib olcaq bize
Quote
 
 
+3 #17 lale 2013-03-17 00:21
Salam Hamdi bey.bilmek isterdik sizi BaKuda gormek ne vaxt Nesib olcaq bize
Quote
 
 
+1 #16 Dr Hamdi Koçer 2013-03-14 15:09
Hamileliğe bir tesiri olmaz. Normal hayatınızı yaşarsınız.

Quoting Mehriban:
Merhaba. Benim 24 yasim var. Sol dosumden emeliyat olunmusam, Cixarilan toremenin terkibi filloid fibroadenom ve skerelozlu adenozdu. Hele mualice yazilmayib. bu xestelik haqda melumat vera bilersinizmi. Gelecekde hamileliye tesiri ola bilirmi? Tesekkur ederim.
Quote
 
 
+2 #15 Mehriban 2013-03-11 13:01
Merhaba. Benim 24 yasim var. Sol dosumden emeliyat olunmusam, Cixarilan toremenin terkibi filloid fibroadenom ve skerelozlu adenozdu. Hele mualice yazilmayib. bu xestelik haqda melumat vera bilersinizmi. Gelecekde hamileliye tesiri ola bilirmi? Tesekkur ederim.
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh

  • Fibroadenomalar süd vəzinin son dərəcə zərərsiz xoş xassəli sişlərindəndir.

    Fibroadenomaların yaranma səbəsi bilinmir, amma daha çox gənc qızlarda və qadınlarda olduğunu bilirik.
    18-25 yaş arası fibroadenomalar tez-tez yaranır. 30-35 yaşdan sonra yenisi yaranmaz.
  • USM ilə içi maye dolu kistalardan asan ayrıla bilər. Təcrübəli mütəxəssis USM həkimi kista ilə fibroadenomanı 100% ayırd edə bilər.

    Təcrübəli mütəxəssis USM həkimi fibroadenoma ilə xərçəngi əsasən ayırd edə bilir.
    Bəzən fibroadenoma ilə xərçəngi bir-birindən ayırd etmək çətin ola bilər.
  • Biz fibroadenoma ilə xərçəngi bir-birindən ayırd edə bilmədiyimiz zaman dəqiq diaqnoz üçün ya iynə biopsiyası edərik, ya da əməliyyat vasitəsilə çıxarırıq.
  • USM-də fibroadenomaya bənzəyirsə, əməliyyat və ya iynə biopsiyasına ehtiyac yoxdur. USM ilə 6 ayda bir izləmək lazımdır.

    USM-də fibroadenomaya bənzəməyən şübhəli kütlələri çıxarmaq və ya iynə biopsiyası ilə nümunə almaq lazımdır.
  • Fibroadenomaları müalicə etmək üçün əməliyyat etmirik, xərçəng ilə qarışmasın deyə əməliyyat edib patoloji-anatomik analizə göndəririk.

    Mütəxəssis bir USM həkimi ilə mamoloq birlikdə izlədiyi xəstənin süd vəzisində fibroadenom, yoxsa xərçəng olduğunu 90% doğru anlayır.
Hal-hazırda :
 20 qonaq saytdadır