bar 1bar 1bar 104 sudvezi xercenqi




Fibroadenomalar, döşün ən tez-tez rastlanan xoş xassəli şişlərdəndir. Ümumi olaraq 20-40 arası yaşlarda görülür, ancaq bəzən daha böyük yaşlarda da çıxabilər. Bütün cəmiyyətdə 10% rastlanır.
Müayinə zamanı asanca əllə hiss edilir, çünki ətrafdakı toxumalardan kənarları diqqətə çarpacaq dərəcədə ayrılmışdır, yumrudur və yaxud lobyaya bənzəyir. Bəzən birdən çox lobullu (yumru) da ola bilər. Müayinə zamanı səthinin düz olması, ətrafdakı toxumaların yapışıq olmaması və əlin altından asanlıqla sürüşə bilən hərəkətli quruluşu ilə asan hiss edilir.

Ələ asanlıqla gəlməsi, dəqiq diaqnoz üçün kifayət deyil; Fibroadenoma diaqnozu kliniki diaqnoz deyil. Dəqiq diaqnoz üçün kütlənin çıxarılmalı və ya iynə biopsiyası ilə nümunə alınıb patoloji analiz aparılmalıdır. Səhv diaqnoz qoymamaq üçün “üçlü test” tətbiq edilməlidir.

fibroadenomaMüayinə ve radioloji müayinə, fibroadenoma olduğunu düşündürsə də, mütləq biopsiya ilə bunu göstərmək lazımdır.
Fibroadenomaların süd vəzisi xərçəngi ilə əlaqəsinin olub olmadığı, illər boyunca təcrübələrin mövzusu olmuşdur. Bu günə qədər süd vəzisi xərçənginin inkişafında fibroadenomaların bir rolu olduğu qəti olaraq göstərilə bilməmişdir. Buna baxmayaraq döşündə fibroadenoma və ya fibroadenomalar daşıyan qadınların süd vəzisi xərçənginə tutulma riskində bir artım olduğunu göstərən işlər  də vardır.

Fibroadenomaların kliniki əhəmiyyəti:

fibroadenoma01Əgər müayinə və radioloji müayinələrdə fibroadenoma olduğu düşünülən bir kütlə varsa, bunun dəqiq diaqnozu qoyulmalıdır. Süd vəzisi xərçəngi ilə qarışdırılmamalı və bu səbəblə xərçəng diaqnozu unudulmamalıdır.

Fibroadenomalar bəzi hallarda USM ilə izlənilir bəzilərini əməliyyat ilə çıxardıb patoloji analizi etmək lazımdır. Fibroadenomalarda diaqnoz-müşahidə və müalicə protokolu xəstənin fərdi xüsusiyyətlərinə görə xəstə ilə həkim arasında birlikdə qərar verilir. Ümumiyyətlə, xəstə 35 yaşdan kiçikdirsə, süd vəzisi xərçəngi üçün əlavə riski yoxsa iynə biopsiyası və ya True cut biopsiyası ilə nümunə alınıb histopatoloji tədqiqat aparıla bilər (ya da müntəzəm olaraq USM ilə takip izlənilir).

Buna qarşılıq olaraq əgər xəstə 35 yaşdan böyükdürsə, cərrahi olaraq çıxarılması daha uyğundur. Həmçinin 2 sm dən büyük fibroadenomaları çıxartmaq lazımdır. Bunların xərcəng ile qarışma riski yüksəkdir və xəstəni izləmək əvəzinə çıxardıb patologiyaya göndərmək lazımdır. Bunun xaricində anasında  və ya bacısında süd vəzi xərçəngi olan, daha əvvəl süd vəzi xərcəngi müalicəsi olan qadınlarda da fibroadenomaları izləmək əvəzinə çıxartmaq daha yaxşı olar.

Əməliyyat etmək yerine izlənilən fibroadenomalarda zaman keçdikcə, büyüklüyü dəyişən, sərhədləri pozulan, içi heterogen hala gələn, damarlanması və qanlanması artan fibroadenomaları da dərhal çıkartmaq lazımdır.

Hansı fibroadenomaları əməliyyat etmək olar ?

  • Yaşı 35-dən yuxarı olan qadınlardakı fibroadenomaları
  • 2 sm-dən böyük fibroadenomaları
  • Anası və bacısında xərçəng xəstəliyi olan qadınlardakı fibroadenomaları
  • Digər süd vəzisində xərçəng olan qadınlardakı fibroadenomaları
  • USM ilə izlənilən fibroadenomalarda, böyüklük, forma və tərkibi dəyişikliyi olan fibroadenomaları çıxartmaq və patologiya analizi etmək lazımdır.
  • Rayonda yaşayıb müntəzəm olaraq həkim müayinəsindən keçə bilməyən xəstələrin fibroadenomaları çıxardıla bilər.
  • Xəstənin süd vəzisində xoş görüntü yaratmayan fibroadenomalar çıxardıla bilər.
  • Xəstənin çıxardılmasını istədiyi fibroadenomalar çıxardıla bilər.

Comments  

 
-1 #123 Hamdi Koçer M.D. 2016-11-15 13:44
4 cm büyük bir fibroadenom. Yapılan kontroller sırasında büyümeye devam ediyorsa çıkartılması daga doğru olacaktır.

Çıkartmak dışında bir müalicesi yoktur.

Quoting Gunay:
Salam Hekim.20yasindayam.sag dosumde 4sm fibroadenoma var.cixartmaq istemirem.Her hansi mualicesi var? Yoxsa cixartmaq mutleq lazimdir??
Quote
 
 
0 #122 Hamdi Koçer M.D. 2016-11-15 13:41
Süd vezinin yegane hastalığı süd vezi xerçengidir. Biz muayene ve radyoloji tetkikleri ile hastada xerçeng var mı yok mu bunu anlamaya çalışırız.

Geçmiş olsun.

Quoting Sevil:
Salam Hamdi bey. Mende sud vezimin birinde fibroadenoma aşkarlanib.7 mm olcude.Ama menim hemin sud vezimin yuxarisinda, limfada böyüyüb.Evvel daha boyuk idi ama indi kiçilib.6 ay sonra yeniden muayineye gedecem.Fibroadenom limfa duyunune tesir etmir mence. bes bunlar ne derece elaqelidir?limfada boyumeni lazer epilyasiyasina getdikden sonra hiss etmişem.epilyasiya ile elaqesi ola bilermi?yaxud infeksiyadan ola bilermi?yoxsa fibroadenoma ile mi elaqeli?ama fibroadenoma daha cox küçükdür.Hem de 1 eded.tesiri olsa bele indiden mumkundurmu bu?
Quote
 
 
0 #121 Sevil 2016-11-13 17:27
Salam Hamdi bey. Mende sud vezimin birinde fibroadenoma aşkarlanib.7 mm olcude.Ama menim hemin sud vezimin yuxarisinda, limfada böyüyüb.Evvel daha boyuk idi ama indi kiçilib.6 ay sonra yeniden muayineye gedecem.Fibroadenom limfa duyunune tesir etmir mence. bes bunlar ne derece elaqelidir?limfada boyumeni lazer epilyasiyasina getdikden sonra hiss etmişem.epilyasiya ile elaqesi ola bilermi?yaxud infeksiyadan ola bilermi?yoxsa fibroadenoma ile mi elaqeli?ama fibroadenoma daha cox küçükdür.Hem de 1 eded.tesiri olsa bele indiden mumkundurmu bu?
Quote
 
 
+1 #120 Gunay 2016-11-12 22:56
Salam Hekim.20yasindayam.sag dosumde 4sm fibroadenoma var.cixartmaq istemirem.Her hansi mualicesi var? Yoxsa cixartmaq mutleq lazimdir??
Quote
 
 
0 #119 Dr hamdi Koçer 2016-10-14 12:24
Ben artık Baküye gelmiyorum Kemalehanım hastalarım Şstanbula geliyor. Siz de gelirseniz burada tetkiklerinizi baştan yapıp size daqiq cevap verebilirim.

Quoting Kemale:
Salam hekim.Uzi ve mamaqrafiya etmişəm.Her iki süd vezimde fibroadenom aşkarlanıb.36 yaşım var.İlkin müalice etmişəm.Müaliceden sonra uzi bir daha etdim.Ölçüler kiçilmeyib.Dedilerki 6 aydan sonra tekrar uzi et.Annem bundan dünyasını deyişib.Ablam müalice alıb ve tam sağalıb.Bən ne edim Hamdi bey.Meslehetiniz varmı? Belke yeni uzi edib raporları gönderim.Yaxın zamanda Bakıda olacaqsınız?
Quote
 
 
0 #118 Kemale 2016-10-13 01:55
Salam hekim.Uzi ve mamaqrafiya etmişəm.Her iki süd vezimde fibroadenom aşkarlanıb.36 yaşım var.İlkin müalice etmişəm.Müaliceden sonra uzi bir daha etdim.Ölçüler kiçilmeyib.Dedilerki 6 aydan sonra tekrar uzi et.Annem bundan dünyasını deyişib.Ablam müalice alıb ve tam sağalıb.Bən ne edim Hamdi bey.Meslehetiniz varmı? Belke yeni uzi edib raporları gönderim.Yaxın zamanda Bakıda olacaqsınız?
Quote
 
 
0 #117 Dr Hamdi Koçer 2016-09-29 10:29
Bazı fibroadenomları ameliyatla çıkarmak gerekebilir. Buna ancak muayene sonrası karar verebiliyoruz. Sizin fibroadenomalar büyük ve büyümeye devam ediyorsa operasyon gerekebilir.

Quoting melek heyat:
Salam.21yawim var.25. 2×10.7×28.2olculu hipoexogen, qeyri-hemcins quruliwlu duyun var.bunnan elave iki eded var.biri 4.5×2.4,, digeri 5.4×3.6mm olculudu...diaqnoz :diffuz fibrokistoz mastopatiya fonunda sag sud vezide payciqli fibroadenoma...hekimler emeliyat deyir ne meslehet gorerdiz?
Quote
 
 
0 #116 melek heyat 2016-09-26 18:11
Salam.21yawim var.25. 2×10.7×28.2olculu hipoexogen, qeyri-hemcins quruliwlu duyun var.bunnan elave iki eded var.biri 4.5×2.4,, digeri 5.4×3.6mm olculudu...diaqnoz :diffuz fibrokistoz mastopatiya fonunda sag sud vezide payciqli fibroadenoma...hekimler emeliyat deyir ne meslehet gorerdiz?
Quote
 
 
-1 #115 Dr Hamdi Koçer 2016-04-21 09:42
Kızınızı getirin İstanbula. Burada bakalım, daqiq diagnoz koyalım. Biz gerekmedikçe ameliyat yapmayız. Cavan kızlarda gereksiz ameliyat neticesi ilerde bebesine süd veremez. Gereksiz ameliyatlardan koruyun kızınız.

Quoting Zumrud:
Salam.MENIM qizimin 24 yaxsi var.Doslerinde berkime 'var duyunler hiss edirem.Kime muraciet edim.He yapmaliyam.Bakudeyem.Cox qorxuram.Bizde geden kimi emeliyyat demeklerinden qorxuram
Quote
 
 
-1 #114 Zumrud 2016-04-20 17:46
Salam.MENIM qizimin 24 yaxsi var.Doslerinde berkime 'var duyunler hiss edirem.Kime muraciet edim.He yapmaliyam.Bakudeyem.Cox qorxuram.Bizde geden kimi emeliyyat demeklerinden qorxuram
Quote
 
 
+2 #113 Dr Hamdi Koçer 2016-03-30 01:02
Lütfen Bakü'deki Neftçiler hastanesinde Dr Horolsüren Orgadol hanıma gidin size uzi ile bakıp mamografinizi çeksin. Onun raporlarını bana yollayın. Dr Horol hanım Türkiyeden tahsilli uzman hekimdir. Onun raporları benim için itibarlıdır.

Geçmiş olsun

Quoting Zahir:
Salam Doktor. Yoldaşım 40 yaşındadır.Onkologiya mərkəzində qoyulan dioqnoz belədir:Hər iki süd vəzini müayinə zamanı parenximalarda fibrokistoz mastopatiya fonunda sol süd vəzidə saat 2 radələrində areolada 3 sm məsafədə 13.4x6.8 mm ölçülü dəqiq, düzgün konturlu, hipoexogen strukturlu düyün(vəz tərkibli? və ya qatı mayeli?), saat 2-5 radələrində bir neçə ədəd max 6.1x3.4 mm, 4.9x3.2 mm və k ölçülü kistalar, saat 6 radələrində areoladan 3-4 sm məsafədə 8.0x3.6 ölçülü hüdudları aydın olmayan, exogenliyi aşağı olan sahə izlənilir. Onkologiya mərkəzində əməliyyat lazım olduğunu bildiriblər.Sizdən çox xahiş edirəm məsləhət verəsiniz. Öncədən təşəkkürümü bildirirəm
Quote
 
 
-1 #112 Zahir 2016-03-29 20:51
Salam Doktor. Yoldaşım 40 yaşındadır.Onkologiya mərkəzində qoyulan dioqnoz belədir:Hər iki süd vəzini müayinə zamanı parenximalarda fibrokistoz mastopatiya fonunda sol süd vəzidə saat 2 radələrində areolada 3 sm məsafədə 13.4x6.8 mm ölçülü dəqiq, düzgün konturlu, hipoexogen strukturlu düyün(vəz tərkibli? və ya qatı mayeli?), saat 2-5 radələrində bir neçə ədəd max 6.1x3.4 mm, 4.9x3.2 mm və k ölçülü kistalar, saat 6 radələrində areoladan 3-4 sm məsafədə 8.0x3.6 ölçülü hüdudları aydın olmayan, exogenliyi aşağı olan sahə izlənilir. Onkologiya mərkəzində əməliyyat lazım olduğunu bildiriblər.Sizdən çox xahiş edirəm məsləhət verəsiniz. Öncədən təşəkkürümü bildirirəm
Quote
 
 
0 #111 Hecer 2016-03-21 14:09
Salam doctor bey.Benim nisanlimin sol tarafda gogusunde sis var ve bu asker gidemedi sen askeri yararsizsin dediler ve onkoloji hastaneye gonderdeiler sizce bu ciddi biseymi bu sis
Quote
 
 
+1 #110 Dr Hamdi Koçer 2016-03-19 10:44
Operasyon veya müalice gerekmez.
Yıllık kontroller yeterlidir.
Geçmiş olsun


Quoting Ülviyye Kərimli:
Salam.Mənə aşağdaki nəticə qoyulub. Sol süd vəzidə yuxarı-iç kvadrantda,aydı n knturlu,vəzi tərkibli,daxili ndə fibroz hissəciklər olan 25*22 mm torəmə təyin olinur.Qalan kvadrantlarda parenxima dənələ,homogend ir.Axarlar genişlənməyib.Sol tərəf RLD-dəyişiksizdir.Nəticə:Sol süd vəzisinin fibroadenoması. Qeyd edimki artıq 10 ildirki mm dəyişmədən qalıb.Müalicəyə gərək varmi?Öncədən təşəkkür.
Quote
 
 
0 #109 Ülviyye Kərimli 2016-03-18 17:23
Salam.Mənə aşağdaki nəticə qoyulub. Sol süd vəzidə yuxarı-iç kvadrantda,aydı n knturlu,vəzi tərkibli,daxili ndə fibroz hissəciklər olan 25*22 mm torəmə təyin olinur.Qalan kvadrantlarda parenxima dənələ,homogend ir.Axarlar genişlənməyib.Sol tərəf RLD-dəyişiksizdir.Nəticə:Sol süd vəzisinin fibroadenoması. Qeyd edimki artıq 10 ildirki mm dəyişmədən qalıb.Müalicəyə gərək varmi?Öncədən təşəkkür.
Quote
 
 
+1 #108 Dr Hamdi Koçer 2016-03-04 16:31
Fibroadenoma için ameliyat gerekmez. Uzi ile takip ve kontroller yeterli olacaktır.

ge.miş olsun

Quoting Halima:
13 yaşlı bacımda 24mm ölçüde şiş aşkarlanıb fibroadenoma. Uşaq teze mansturasiya olub çooox xahiş edirem cavab verin doktor emeliyat lazımdırmı hele analiz verilmiyib
Quote
 
 
+1 #107 Halima 2016-03-04 15:13
13 yaşlı bacımda 24mm ölçüde şiş aşkarlanıb fibroadenoma. Uşaq teze mansturasiya olub çooox xahiş edirem cavab verin doktor emeliyat lazımdırmı hele analiz verilmiyib
Quote
 
 
+1 #106 Dr Hamdi Koçer 2015-12-28 12:40
Gülnisa

Fibroadenom için ameliyat gerekmez. Fibroadenom tehlikeli değildir, xerçenge dönüşmez. Hiç zarar vermez. Onun için müalice veya operasyon gerekmez. ANCAK önemli bir durum var: ÇOK Önemli

Sizin süd vezindeki şişlerin fibroadenom olduğundan daqiq emin misiniz ? Orada sehv olmasın. İşin karışık kısmı burası.

Quoting Gulnisa:
Salam doktor
Mende fibroadenoma 9*4.6 mm var USM baxib dediler
Kesib goturmeyi meslehet gorduler.bizim neslimizde xerceng olan yoxdur.xercenge cevrilme riski ne qederdir?
USM ile deqiq diaqnoz qoyula biler?
Ne meslehet gorursuz cox xahiw edirem cavab yazin
Quote
 
 
0 #105 Gulnisa 2015-12-28 01:10
Salam doktor
Mende fibroadenoma 9*4.6 mm var USM baxib dediler
Kesib goturmeyi meslehet gorduler.bizim neslimizde xerceng olan yoxdur.xercenge cevrilme riski ne qederdir?
USM ile deqiq diaqnoz qoyula biler?
Ne meslehet gorursuz cox xahiw edirem cavab yazin
Quote
 
 
+1 #104 Dr Hamdi Koçer 2015-11-21 01:34
Fibroadenom karkulacak bir şey değildir. 6 ay fasılar ile 2 yıl boyunca uzi ile izlenmesi gerekir. Geçmiş olsun.

Quoting faiq:
Salam hekim.menim yoldashimda bir ildi iki hisseden ibaret fibroadenoma var.hec boyumimemish.dr.Ilahe xanim izler.Ama bu defa getdiyimizde aydin hududlari izlenen terkibinde kicik anexogen elavesi olan fobroadenoma izlendi.Bu qorxulumu? terkibinde anexogen elave sonradan yarana bilermi..yoxsa evvelden varmish..Iyiki.varainiz..Allah yardimciniz olsun twkederim
Quote
 
 
0 #103 faiq 2015-11-20 23:46
Salam hekim.menim yoldashimda bir ildi iki hisseden ibaret fibroadenoma var.hec boyumimemish.dr.Ilahe xanim izler.Ama bu defa getdiyimizde aydin hududlari izlenen terkibinde kicik anexogen elavesi olan fobroadenoma izlendi.Bu qorxulumu? terkibinde anexogen elave sonradan yarana bilermi..yoxsa evvelden varmish..Iyiki.varainiz..Allah yardimciniz olsun twkederim
Quote
 
 
+1 #102 Dr Hamdi Kocer 2015-07-20 07:39
Elnure 12 mm çok küçük. Eğer diagnoz doğru ise biz bu kadar balaca fibroadenom için ameliyat yapmayız.

Geçmiş olsun


Quoting Elnure:
Salam köçər bəy mənim sol süd vezimde 1dene fibroadenoma var 12mmdir sizcə əməliyyat olunmalıdır yoxsa təhlükə yoxdur
Quote
 
 
-1 #101 Elnure 2015-07-16 20:19
Salam köçər bəy mənim sol süd vezimde 1dene fibroadenoma var 12mmdir sizcə əməliyyat olunmalıdır yoxsa təhlükə yoxdur
Quote
 
 
0 #100 Dr Hamdi Koçer 2014-11-13 09:11
En azından 1 kez de burada biz görseydik daha iyi olurdu. Ancak imkan yoksa eğer, başka da yapacak bir şey yoktur.
Geçmiş olsun

Quoting senuber:
Salam aleykum.doktor bu ish yogunuzlugunuza baxmayaraq bizim sorularimiz cevablandirdigi niz ucun size onceden coox tesekkur ederizz..Allah yardimciniz olsun!doktor menim imkanim yoxdu turkiyeye gelmeye men burda Ilahe xanima fibroadenomami yoxlatmagla musahidelerim yeterlimi?yeni o mene brads3 diaqnozun qoyub,sizde bunun worxusu yoox yazmishsiniz..Men sizce 6aydan bir ilahe xanima gostermeyle musahidem yeterlimi...basqa bir sheye ehtiyac yoxduki??
Quote
 
 
+1 #99 senuber 2014-11-12 22:19
Salam aleykum.doktor bu ish yogunuzlugunuza baxmayaraq bizim sorularimiz cevablandirdigi niz ucun size onceden coox tesekkur ederizz..Allah yardimciniz olsun!doktor menim imkanim yoxdu turkiyeye gelmeye men burda Ilahe xanima fibroadenomami yoxlatmagla musahidelerim yeterlimi?yeni o mene brads3 diaqnozun qoyub,sizde bunun worxusu yoox yazmishsiniz..Men sizce 6aydan bir ilahe xanima gostermeyle musahidem yeterlimi...basqa bir sheye ehtiyac yoxduki??
Quote
 
 
+1 #98 Dr Hamdi Koçer 2014-11-10 20:06
Fibroadenom tehlikesizdir zarar vermez, xerçenge dönmez. Mualice veya operasyon gerekmez. Dinamik müşahade kafidir.
Geçmiş olsun.

Quoting senuber:
Salam doktor.Doktor mən burda çoox uzilərdə oldum uzilerin cevabi fibroadenomadi dedi. Ilahe doktora getdim Brads3 diaqnozu qoydu Ilahe xanım.Qorxusu yoxdu söylədi nəzarət altında 6aydan bir yoxlanılmalıdır . Ilahe xanım fibroadenomanin ölçüsünü 7ml,o biri uziler isə 15ml söyləyib. Sizcə mən neyləməli yem? Kimə inanım? Ilahe xanımın söylədiyini eləyim? Allah köməyiniz olsun.
Quote
 
 
+1 #97 senuber 2014-11-10 17:00
Salam doktor.Doktor mən burda çoox uzilərdə oldum uzilerin cevabi fibroadenomadi dedi. Ilahe doktora getdim Brads3 diaqnozu qoydu Ilahe xanım.Qorxusu yoxdu söylədi nəzarət altında 6aydan bir yoxlanılmalıdır . Ilahe xanım fibroadenomanin ölçüsünü 7ml,o biri uziler isə 15ml söyləyib. Sizcə mən neyləməli yem? Kimə inanım? Ilahe xanımın söylədiyini eləyim? Allah köməyiniz olsun.
Quote
 
 
0 #96 Dr Hamdi Koçer 2014-08-02 21:15
Fibroadenom için ameliyata gerek yok. Üstelik çok küçük. Diagnozun doğruluğunu bilmem, Uzi ile bakan hekim doğru dediyse xerçeng değildir.

Quoting senubet:
Salam doktor sudden cocugumu yeni kesmishem 2yil sud vermisem mende tezelikce 11ml fibroademiya var emeliyyat elemey lazimdirmi? Xerceng olma riski varmi?
Quote
 
 
+1 #95 senubet 2014-07-31 10:10
Salam doktor sudden cocugumu yeni kesmishem 2yil sud vermisem mende tezelikce 11ml fibroademiya var emeliyyat elemey lazimdirmi? Xerceng olma riski varmi?
Quote
 
 
+1 #94 Dr Hamdi Koçer 2013-08-12 10:02
Sizi muayene etmeden ve tetkik yapmadan bu soruya daqiq cevap veremem. Eğer gücünüz çatarsa gelin istanbulda bakayım. Azerbaycanda diagnoz konusunda çok hatalar ve yanlış gereksiz operasyonlar oluyor.

Quoting xatire kerimova:
salam hekim. Men bir il bumdan once fibroadenomadan emeliyyat olmusam.Indi emeliyyat olunan dosumun ucunda nese balaca duyun kimi bir sey emele gelib .sizce bu xercen ola bilermi.
Quote
 
 
+2 #93 xatire kerimova 2013-08-11 23:27
salam hekim. Men bir il bumdan once fibroadenomadan emeliyyat olmusam.Indi emeliyyat olunan dosumun ucunda nese balaca duyun kimi bir sey emele gelib .sizce bu xercen ola bilermi.
Quote
 
 
+1 #92 Dr Hamdi Koçer 2013-08-02 13:48
yeniden yaralanma ihtimali var, zaten bu nedenle dünyada artık ameliyat etmiyoruz fibroadenomları . Zaten bir tehlikesi de yok fibroadenomun.


Quoting elya merdanli:
merheba doktor bey.ben 21 yasindayim.sol dosumde fibroadenoma vardi.2 kere ameliyyat oldum.simdi agrilarim var.yeniden yaranma ihtimali varmi?onceden tesekkur ederim
Quote
 
 
+1 #91 elya merdanli 2013-08-01 10:06
merheba doktor bey.ben 21 yasindayim.sol dosumde fibroadenoma vardi.2 kere ameliyyat oldum.simdi agrilarim var.yeniden yaranma ihtimali varmi?onceden tesekkur ederim
Quote
 
 
+2 #90 Dr Hamdi Koçer 2013-07-29 09:58
www.neolife.com.tr
telefon 0090 541 4119000 merve ay ile elaqa yaratabilirsini z.

Quoting kenan zeynalov:
tukiyede hagi hastanede calisiyorsunuz lutfen unvani yazardiniz karimda sol goyusunde fibroadenoma askar edildi.buna sizin bakmanizi ve karar vermenizi istiyorum onceden tesekur ederim.
Quote
 
 
+2 #89 kenan zeynalov 2013-07-24 20:59
tukiyede hagi hastanede calisiyorsunuz lutfen unvani yazardiniz karimda sol goyusunde fibroadenoma askar edildi.buna sizin bakmanizi ve karar vermenizi istiyorum onceden tesekur ederim.
Quote
 
 
+2 #88 berouz 2013-07-16 08:42
Quoting Dr Hamdi Koçer:
Sn Beuroz,

Fibroadenomları n hiç bir tehlikesi yoktur, bunların derman ile mualice imkanı da yoktur. Ameliyat ile çıkarılmasına da ehtiyaç yoktur zamanla yenileri yaranır.


Sonsuzluk yapmaz, hastaya rahatsızlık vermez.

Geçmiş olsun.

Hocam tesekkur ederim cevapiniz icin ama hamilelik ile ilgili bisey demediniz?kala bilirmi?hem 6 tane fibroadenom var goysunde her birinde 3 tane olmakla!bunlar git gide buyuyecek ve 4 sm oldugunda sizde cikartmayi onereceksiniz?mualice de olmaz dediyinize gore peki ne yapalim biz !neden dolgun cevap vermiyosunuz??
Quote
 
 
+5 #87 Dr Hamdi Koçer 2013-06-27 19:43
Sn Beuroz,

Fibroadenomları n hiç bir tehlikesi yoktur, bunların derman ile mualice imkanı da yoktur. Ameliyat ile çıkarılmasına da ehtiyaç yoktur zamanla yenileri yaranır.

Sonsuzluk yapmaz, hastaya rahatsızlık vermez.

Geçmiş olsun.
Quote
 
 
+3 #86 Berouz 2013-06-27 08:00
Selam dr Hamdi bey!Oncelikle insani keyfiyyetlerini zden ve insanlarimiza bu kadar elinizden geldiyi kadar yardim etdiyinizden dolayi derin teshekkur ederim!Benim Hayat arkadasima Baku Tibbi Onkolojisi ve bir kac diyer usm-ler 4 ve 5 tane fibroadenoma dedikleri duyunlerin oldugunu solediler!Ve bunun uzerine doctorumuz kesilerek cikartilmasini oneriyor!Daha yeni evliyiz 4 aydir hamile kalamiyor!bunun bir etkisi varmi?cunki doctorlarimiz bununla alakali oladugunu soluyolar ve kesilib cikartilmasi gerektir diyolar!mualice ile kuculmez ve gitmez diyorlar!Siz diyorsunuz ki bole yasana bilir eyer dogrudan fibroadenomsa!P eki ya bu duyunler kendisini rahatsiz ediyorsa(cok deil yalniz bir tanesi)!bu fibroadenomlard an en buyuyu 14mm!onceden teshekkur ederim cevapiniz ve yardiminiz ichin!
Quote
 
 
+4 #85 Dr Hamdi Koçer 2013-06-10 14:03
4 cm'lik fibroadenomu mutlaka çıkartmak gerekir.
Çıkarttıktan sonra patoloji analizi yapılır.
Geçmiş olsun.


Quoting Lamiye:
Salam.Menim bacimin 20 yashi var.Dosunde 4 sm fibroadenoma askarlanib.Gurcustanda emeliyyat olunacaq.Artiq analizler goturulur.Siz yuxarida yazmisiniz ki, " Dəqiq diaqnoz üçün kütlənin çıxarılmalı və ya iynə biopsiyası ilə nümunə alınıb patoloji analiz aparılmalıdır. Səhv diaqnoz qoymamaq üçün “üçlü test” tətbiq edilməlidir" Bes bunu hekimlerden teleb etmeliyikki test etsinler??yoxsa her xesteni emelyyat etdikden sonra hekimler ozleri bunu edir??Cox xahis edirem cavablandirin.evvelceden tesekkurler.
Quote
 
 
+2 #84 Lamiye 2013-06-08 21:22
Salam.Menim bacimin 20 yashi var.Dosunde 4 sm fibroadenoma askarlanib.Gurcustanda emeliyyat olunacaq.Artiq analizler goturulur.Siz yuxarida yazmisiniz ki, " Dəqiq diaqnoz üçün kütlənin çıxarılmalı və ya iynə biopsiyası ilə nümunə alınıb patoloji analiz aparılmalıdır. Səhv diaqnoz qoymamaq üçün “üçlü test” tətbiq edilməlidir" Bes bunu hekimlerden teleb etmeliyikki test etsinler??yoxsa her xesteni emelyyat etdikden sonra hekimler ozleri bunu edir??Cox xahis edirem cavablandirin.evvelceden tesekkurler.
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh

  • Fibroadenomalar süd vəzinin son dərəcə zərərsiz xoş xassəli sişlərindəndir.

    Fibroadenomaların yaranma səbəsi bilinmir, amma daha çox gənc qızlarda və qadınlarda olduğunu bilirik.
    18-25 yaş arası fibroadenomalar tez-tez yaranır. 30-35 yaşdan sonra yenisi yaranmaz.
  • USM ilə içi maye dolu kistalardan asan ayrıla bilər. Təcrübəli mütəxəssis USM həkimi kista ilə fibroadenomanı 100% ayırd edə bilər.

    Təcrübəli mütəxəssis USM həkimi fibroadenoma ilə xərçəngi əsasən ayırd edə bilir.
    Bəzən fibroadenoma ilə xərçəngi bir-birindən ayırd etmək çətin ola bilər.
  • Biz fibroadenoma ilə xərçəngi bir-birindən ayırd edə bilmədiyimiz zaman dəqiq diaqnoz üçün ya iynə biopsiyası edərik, ya da əməliyyat vasitəsilə çıxarırıq.
  • USM-də fibroadenomaya bənzəyirsə, əməliyyat və ya iynə biopsiyasına ehtiyac yoxdur. USM ilə 6 ayda bir izləmək lazımdır.

    USM-də fibroadenomaya bənzəməyən şübhəli kütlələri çıxarmaq və ya iynə biopsiyası ilə nümunə almaq lazımdır.
  • Fibroadenomaları müalicə etmək üçün əməliyyat etmirik, xərçəng ilə qarışmasın deyə əməliyyat edib patoloji-anatomik analizə göndəririk.

    Mütəxəssis bir USM həkimi ilə mamoloq birlikdə izlədiyi xəstənin süd vəzisində fibroadenom, yoxsa xərçəng olduğunu 90% doğru anlayır.
Hal-hazırda :
 19 qonaq saytdadır