bar 1bar 1bar 104 sudvezi xercenqi

soru 00Süd vəzi əməliyyatları dünyada ən çox həyata keçirilən əməliyyatlardır. Əslində isə bunların çoxuna ya ehtiyyac yoxdur, yaxud da gərəksiz yerə həyata keçirilməkdədir.

Süd vəzisi əməliyyatının həyata keçirilməsinin yeganə xəstəliyi "Süd vəzi" xərçəngidir. Süd vəzisinin xərçəng xəstəliyindən başqa əməliyyatı vacib sayılan ciddi bir xəstəliyi yoxdur.


Həkim ilk öncə müayinə üçün müraciət edən hər bir xəstədə süd vəzi xərçəngi olub-olmadığını araşdırmalıdır. Süd vəzi xərçəngi yoxdursa, əməliyyata da ehtiyyac yoxdur.

Süd vəzisi xərçənginin ilkin diaqnozu (erkən diaqnoz) süd vəzisi ultrasəsi və mamoqrafiyası ilə qoyulur. Lakin ilkin və erkən diaqnoz əməliyyat etmək üçün kifayət deyildir. Əməliyyat etmək üçün diaqnozu dəqiqləşdirmək və təsdiqləmək lazımdır. Bunun isə ən sadə yolu "iynə biopsiyası"dır.

ameliyat gereklimiİynə biopsiyası xəstəxana şəraitində yerli keyitmə ilə həyata keçirilən ağrısız və təhlükəsiz bir üsuldur. Doğruluğu 100 %-ə yaxındır və biopsiyadan sonra 2 gün ərzində dəqiq diaqnoz cavabını əldə etmiş olarsınız. Əgər biopsiya cavabında süd vəzi xərçəngi təsdiqlənməyibsə, qorxmağa və əməliyyata ehtiyyac yoxdur.

Süd vəzi xərçəngi xərçəng olaraq yaranar və xərçəng kimi davam edər. Süd vəzisinin heç bir xoşxassəli xəstəliyi sonradan xərçəngə çevrilməz. Süd vəzisində olan kistalar, fibroadenoma və mastopatiya adlanan süd vəzisi ağrısı heç bir zaman xərçəngə çevrilməz.

Əgər sizə hansısa bir həkim süd vəzisi əməliyyatı etmək istərsə, mütləq bizə zəng edin. Bəlkə də əməliyyata ehtiyyac yoxdur.

Mamoloq
Dr Hamdi Koçer

Comments  

 
0 #8 Hamdi Koçer M.D. 2016-11-14 16:36
Xerçeng dışında ciddi bir hastalığı yoktur süd vezinin.

Quoting xalida:
salam doktor men iki defe emeliyyat olmusam fibrodenomadam inid yene duyun emele gelib ne etmeliyem
Quote
 
 
0 #7 xalida 2016-11-14 13:01
salam doktor men iki defe emeliyyat olmusam fibrodenomadam inid yene duyun emele gelib ne etmeliyem
Quote
 
 
+1 #6 Dr Hamdi Koçer 2016-07-11 14:45
Mayili kista için hiç bir şey byapmaya gerek yoktur. Ameliyat da gerekmez.

Quoting lale memmedova:
salam doktor.mendesüd vezisinde mayeli kista var.hekim emeliyyat meslehet edir.ne edim.kömek edin xahiş edirem
Quote
 
 
0 #5 lale memmedova 2016-07-11 13:53
salam doktor.mendesüd vezisinde mayeli kista var.hekim emeliyyat meslehet edir.ne edim.kömek edin xahiş edirem
Quote
 
 
0 #4 Dr Hamdi Koçer 2016-01-29 14:20
Xerçenge dönüşecek bir şey yoktur. Orada yapılan uzilere güvenemediğim için İstanbula gelip burada muayene olmanızı öneririm. Uzinizi burada biz yapıp size daqiq sonuç söyleriz. İlerde xerçeng olur diye bir ameliyat nedeni yoktur.

Geçmiş olsun

Quoting Dilara:
Merhaba Doktor bey. Benim kayınvalidemde Usn sonuçları böye çikdi. Vezi elementlerinin duffuz,qeyri -deqiq konturlu hiperplaziyası və stromanın fibrozlaşması eks olunur. (Fibroz vezi toxuması ACR-2). Her iki süd vezinim diffuz dibroz-kistozmastopati yası fonunda mikrokistalar,s ağ süd vezinin kistaları,fibro adenoması.Sol süd vezinin xesteliyi. FB meslehetdir. Baküde doktorlar acilen ameliyyat olunmasını,yapt irmazsa süd vezi xerçengine dönüşe bileceyini söyledirler. Lütfen cevaplayən böye hastaya ameıiyyat gereklidirmi?
Quote
 
 
0 #3 Dilara 2016-01-29 02:41
Merhaba Doktor bey. Benim kayınvalidemde Usn sonuçları böye çikdi. Vezi elementlerinin duffuz,qeyri -deqiq konturlu hiperplaziyası və stromanın fibrozlaşması eks olunur. (Fibroz vezi toxuması ACR-2). Her iki süd vezinim diffuz dibroz-kistozmastopati yası fonunda mikrokistalar,s ağ süd vezinin kistaları,fibro adenoması.Sol süd vezinin xesteliyi. FB meslehetdir. Baküde doktorlar acilen ameliyyat olunmasını,yapt irmazsa süd vezi xerçengine dönüşe bileceyini söyledirler. Lütfen cevaplayən böye hastaya ameıiyyat gereklidirmi?
Quote
 
 
0 #2 Dr Hamdi Koçer 2016-01-07 22:48
Kistalar için müalice veya operasyon gerekmez çünkü zararsızdırlar. Xerçenge dönüşmez, xerçeng ile karışmaz. Çok büyük kistaları -eğer hastaya ağrı veya başka rahatsızlık veriryorsa- sprist ile içi boşaltılarak söndürmek mümkündür. Kistalar klimaks ile özü özüne sovrulur. Geçmiş olsun.
Quote
 
 
0 #1 Asmer 2016-01-07 11:40
Salam doktor menim 32 yasim var.5 ildir il bund an once mene mostapatiya diaqnozu qoyulub.Her il USM muayenesinden kecirem.2 il bundan once sol dud vezisinde 2 sm bir kista ve basqa kicik kistalar askarlandi..kicik kistalar been yox olub yeniden gorunurler amma 2 sm lik kista olduqu kimi durur.bu il aqrilarim coxalib.hekimlere muraciet etdim azerbaycanda qanini yumaqla kistalari eroded dediler.Irana getdim orda cerrahi emmeliyatla kistani Cixaraq dediler.buna ehtiyac varmi.Bu kista in heyat uchun tehlikesi varmi?tessekkur edirem.
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh

  • Fibroadenomalar süd vəzinin son dərəcə zərərsiz xoş xassəli sişlərindəndir.

    Fibroadenomaların yaranma səbəsi bilinmir, amma daha çox gənc qızlarda və qadınlarda olduğunu bilirik.
    18-25 yaş arası fibroadenomalar tez-tez yaranır. 30-35 yaşdan sonra yenisi yaranmaz.
  • USM ilə içi maye dolu kistalardan asan ayrıla bilər. Təcrübəli mütəxəssis USM həkimi kista ilə fibroadenomanı 100% ayırd edə bilər.

    Təcrübəli mütəxəssis USM həkimi fibroadenoma ilə xərçəngi əsasən ayırd edə bilir.
    Bəzən fibroadenoma ilə xərçəngi bir-birindən ayırd etmək çətin ola bilər.
  • Biz fibroadenoma ilə xərçəngi bir-birindən ayırd edə bilmədiyimiz zaman dəqiq diaqnoz üçün ya iynə biopsiyası edərik, ya da əməliyyat vasitəsilə çıxarırıq.
  • USM-də fibroadenomaya bənzəyirsə, əməliyyat və ya iynə biopsiyasına ehtiyac yoxdur. USM ilə 6 ayda bir izləmək lazımdır.

    USM-də fibroadenomaya bənzəməyən şübhəli kütlələri çıxarmaq və ya iynə biopsiyası ilə nümunə almaq lazımdır.
  • Fibroadenomaları müalicə etmək üçün əməliyyat etmirik, xərçəng ilə qarışmasın deyə əməliyyat edib patoloji-anatomik analizə göndəririk.

    Mütəxəssis bir USM həkimi ilə mamoloq birlikdə izlədiyi xəstənin süd vəzisində fibroadenom, yoxsa xərçəng olduğunu 90% doğru anlayır.
Hal-hazırda :
 31 qonaq saytdadır